Renare vatten med ett vattenfilter

vattenfilter2

Många som idag har egen brunn kan känna av att deras vatten smakar lite konstigt eller att det ser lite annorlunda ut. De flesta gör ingenting åt det men det betyder inte att det inte går.
Detta problem kan lösas genom införskaffning av ett vattenfilter. Ett vattenfilter renar ditt vatten från ämnen som inte ska finnas där såsom järn, slam, bakterier, fluorid eller arsenik.
Det finns flera olika typer av vattenfilter som var och ett är framtagna för att filtrera olika ämnen men det finns även kombinationsfilter.

Du som har en egen brunn är själv ansvarig för vattnets kvalité vilket inte alltid är helt lätt. Ett bra hjälpmedel är att beställa en vattenanalys. Denna typen av analys kan visa dig vad din dyrbara vätska egentligen innehåller förutom syre och väte. När du fått rapporten av din analys så vet du vad som är fel med ditt vatten och kan nu börja titta på vilken typ av vattenfilter du bör ha.

Några indikatorer på att du bör skaffa ett vattenfilter:

  • Ditt hår blir grönt när du tvättar det (beror ofta på surt eller aggressivt vatten).
  • Rostbruna missfärgningar på tvätt, disk och porslin (beror ofta på järn och mangan).
  • Dina kläder blir väldigt sträva i tvätten (beror ofta på hårt vatten).
  • Dålig smak eller lukt på vattnet (beror ofta på humus).
  • Vattnet har en gulbrun nyans (beror ofta på humus).

Humus är växter eller andra organiska material som brutits ned och lagrats i jordlager. Det ger ofta en gul eller brunfärgad nyans och bismak av vattnet. Detta är ett väldigt vanligt problem i hushåll med egen brunn.

Har du något av dessa problem så se till att ta tag i det. Höj din och kanske din familjs livskvalité genom att införskaffa dig ett vattenfilter som grundas på en utförlig analys. Hitta en leverantör som har erfarenhet och som kanske till och med erbjuder någon form av garanti på sina produkter.