Att tänka på vid badrumsrenovering

badrumsrenovering

 

När man ska renovera sitt badrum så står man inför flera olika frågeställningar.
Det ska sättas en budget och man ska välja ut vad man vill ha för sorts interiör. Du kanske behöver leta igenom hundratals sorters kakel innan du hittar något som faller dig i smaken.
När du sedan valt ut din interiör så kommer du till nästa frågeställning. Du behöver någon som kan utföra en badrumsrenovering.

 

Val av leverantör:

Idag finns det många hantverkare att välja mellan, det är väldigt viktigt att man väljer en leverantör som följer branschens regler och standarder. En bra sak att titta på är om de följer Byggkeramikrådets och Säkert vattens rekommendationer.
Många försöker kapa kostnader när det kommer till badrumsrenoveringar och det kan man förstå. Denna process är inte gratis men man ska samtidigt akta sig för att vara för sparsam. Väljer du en oseriös leverantör så kan det hända att arbetet inte utförs grundligt och att han kanske struntar i branschregler och dylikt. Då kan det hända att du senare blir tvungen att utföra dyra reparationskostnader.

Val av material:

Precis som med val av hantverkarna så är det en djungel även bland val av material. Vissa erbjuder endast material eller utförandet av tjänsten medan andra leverantörer tillhandahåller både material och utförande av renoveringen. Det kan vara en stor fördel att välja ett företag som erbjuder båda delarna eftersom hantverkaren då har erfarenhet av materialet och kanske till och med kan ordna dig ett rabatterat pris. Likväl som att man inte ska snåla på val av hantverkare så ska man inte dra in alldeles för mycket på val av material heller. Billigare material brukar motsvara sämre hållbarhet och kvalité så risken finns då att du behöver göra om arbetet tidigare än vad du räknat med. Dock finns det självklart billigare material som håller god kvalité så man bör göra sin research noga.

Många företag erbjuder idag gratis offerter för både arbete och material vilket hjälper dig ytterligare när det är dags att ta klivet.