Kantstöd för den perfekta trädgården

Styr du din trädgårds utformning eller lever den sitt eget liv? Lösningen finns och den heter kantstöd. Med kantstöd kan du skapa avgränsningar mellan olika ytor i trädgården, perfekt när man vill ha en definierad kant. Det finns många fördelar och några av dom är att att de underlättar skötseln i trädgården. Det sätter även gränsen mellan gräsmattor, gångar och rabatter. Det kan användas i privata miljöer och miljöer som tillhör offentlig verksamhet.

Användningsområden

Det finns olika användningsområden, nedan listas några men det finns fler användningsområden. Endast fantasin sätter gränserna på hur, var och på vilket sätt de kan användas. De är underhållsfria och böjbara vilket gör att de kan användas till raka och runda former.

Kantstöd till gräsmattan

Gräs är som mycket annat något levande och dess uppgift är att växa vilket snabbt kan leda till att det växer okontrollerat och gärna få sällskap av ogräs. Innan man vet ordet av det har gräset ändrad den tänkta formen på trädgården. Som en lösning på detta kan man sätta ett kantstöd mot gräsmattan vilket gör att gräsmattan håller formen. Detta gör det även omöjligt för ogräset att krypa ut ur gräsmattan.

Kantstödet har fler användningsområden än så, till exempel för att bygga snygga, jämna passager och gångar. Man kan sätta kantstödet mot många olika material – som tidigare nämnt mot gräsmattan – men även mot stenkanter och plattytor av marksten. Kantstödet är lättböjligt vilket gör att man kan rama in de flesta delarna i en trädgård. Det spelar ingen roll om områdena är raka eller runda.

Kant till asfalt och mjuk asfalt

Kantstödet kan också sättas emot asfalt och även mjuk asfalt som ofta används vid lekplatser. Det spelar ingen roll om det är till en privat trädgård eller till en stor park, skateboardramp, lekplats eller något liknande i offentlig verksamhet.Det fungerar lika bra ändå. Kantstödet är även underhållsfritt vilket är kostnadseffektivt och tidseffektivt och kan spara in pengar i form av lön när det gäller den offentliga verksamheten. När det gäller de privata trädgårdarna kan tiden avsättas till roligare aktiviteter istället. Exempelvis kaffedrickande i trädgården istället för underhåll av kantstödet.

Det kan vara så att man inte behöver kanter till så stora projekt som tidigare nämnt utan runt exempelvis träd eller buskar. Lösningen för det heter trädring och de är i samma material som övriga kantstöd. De kommer i olika diameter storlekar och är enkla att montera, även de är såklart underhållsfria.  

kantstöd för trädgård