Elcigg, för dig som vill röka sundare

Idag finns många olika varianter på de rökfria cigaretterna som går under benämningen elcigg eller ecigg. Det handlar om cigaretter utan rök, de avger bara ånga! Helt fantastiskt och bra både för den som röker och för omgivningen.

En elcigg är ett cigarettliknande rör av metall som du kan fylla om och om igen med den vätska som ingår i konceptet. Det finns olika smaker, främst olika typer av fruktsmak, men det allra bästa med elciggen är att den inte innehåller alla de skadliga ämnen som finns i en vanlig cigarett. De innehåller nikotin, men det finns även vätska utan nikotin.

För den som vill sluta röka kan elciggen vara den perfekta övergången. Det första som sker är att man slipper alla de olika giftiga ämnen som finns i cigaretter. Nikotinet finns kvar men det är otroligt bra att slippa alla de andra substanserna som ett första steg. När du vant dig, kan du välja e-juicen som vätskan kallas, utan nikotin så att din kropp helt får sluta med gifterna. Det som finns kvar nu är vanan av att hålla en cigg mellan fingrarna.

Eftersom det inte skadar din omgivning, kan du med godare samvete röka ute på stan. Det är förbjudet att röka på t. ex. restauranger med vanliga cigaretter, eftersom röken skadar omgivningen via passiv rökning, men det sker alltså inte med elcigg.

När du vant dig vid att röka utan nikotin, finns det inget som hindrar dig från att sluta röka helt. Det handlar om gamla vanor när du står där med en cigg mellan fingrarna, men sista steget är att komma bort även från det. Du sparar så otroligt mycket pengar på att inte röka och viktigast av allt; din hälsa blir mycket bättre!

Elciggen kan hjälpa dig uppnå det stadium du önskar, oavsett om det handlar om att fortsätta röka med elcigg eller att sluta helt.